Monday 19 March 2012

Varikko

Art gallery Varikko.

4 comments:

  1. Terve! Huomasin että täältä oli tultu meitsin blogiin :) Sullakin näköjään noita HDR/Tonemapping -juttuja, kiva! Alotitko vasta viikko sitten? Eipä meikäläisenkään blogi oo ollut vasta kun parisen kuukautta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terve vaan. Viikko sitten perustin tämän blogin. Blogin ensimmäinen kuva on myös ensimmäinen HDR kuva jonka olen tehnyt. Niinpä nämä "HDR opit" ovat vielä hieman kateissa. Mutta harjoitellaan...

      Delete
  2. Sehän on hyvä foto! Itsekin tässä opettelen - toisaalta sitä sanotaan, että koko elämä on oppimista - ja onhan jotain tullut opittuakin. Varmasti suurin askel eteenpäin omissa HDR-fotoissani oli se, että opin avaamaan ne ensin RAW-editorissa. Siellä säädin valkotasapainon kuntoon ja tallensin kuvat TIFF-tiedostoina, jotka sitten heitin Photomatixiin (ennen siis heitin RAWit suoraan kamerasta sinne). Photomatix muuntaa RAWit joka tapauksessa TIFFeiksi ennen HDR-muunnosta, mutta firman edustajat ovat sanoneet, että Photomatixin RAW->TIFF -muunnin ei ole niin hyvä kuin oikeissa RAW-editoreissa. Ja tietysti tulee se valkotasapainokin aina säädettyä RAW-editorilla.

    Tykkään muuten blogin nimestä, siinä on sellaista suuren maailman tuntua! Harkitsehan oman domainin ostamista, jos olet vakavissasi. En voinut olla katsomatta whois-tietoja, customizedviews.com on vapaana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähintäänkin valkoisia hohtoja noissa ensimmäisissä kuvissa on varmaan "HDR standardeihin" nähden liikaa. Mutta jatketaan harjoituksia...

      Voisihan sitä omaa domainia harkita, mutta katsotaan kuinka homma etenee.

      Delete